Manresa i Berga participaran, entre altres ciutats catalanes, en les concentracions que s'han convocat per a aquest dimarts com a mostra de rebuig a les imputacions per la consulta del 9 de novembre de l'any passat. L'acte se celebrarà a la plaça Major i a la plaça de Sant Pere, respectivament, a 2/4 de 8 del vespre.

L'acte de protesta el convoquen les delegacions locals d'Òmnium, l'ANC, l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis.

Amb la convocatòria de demà, Manresa i Berga s'afegeixen als actes per refusar la imputació del President de la Generalitat en funcions, Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per haver convocat la consulta sobre la independència de Catalunya, el 9 de novembre passat.

Ortega i Rigau han estat citades a declarar demà, dimarts, mentre que Mas ho ha de fer dijous, dia 15 d'octubre.

A la concentració hi han estat convidats els directors dels cinc instituts que hi ha a Manresa i que van obrir les seves portes el 9-N per permetre la votació. Es tracta de Cal Gravat, el Guillem Catà, el Lacetània, el Lluís de Peguera i el Pius Font i Quer. A Manresa van participar a la consulta 28.313 persones, i a Berga 7. 718.

A l'acte de Manresa i Berga es llegirà un manifest unitari. A la capital del Bages hi intervindrà l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent.