Fins al dia 11 de gener el carrer Guimerà de Manresa es convertirà en una gran illa de vianants on es restringirà el pas de vehicles.

A més a més de coincidir amb la campanya de Nadal, la iniciativa també s'ha tirat endavant amb la idea que sigui una prova pilot a partir de la qual Ajuntament, veïns i botiguers valoraran si el Guimerà es pot convertir en un carrer sense trànsit, una demanda d'un sector dels comerciants. La circulació es tallarà a les 10 del matí, i a les 12 es faran els canvis previstos al Passeig.

De les afectacions al trànsit destaca que els vehicles que vulguin anar pel carril de l'esquerra del Passeig, el que habitualment s'utilitza per anar al Guimerà, s'hauran de desviar ja a l'alçada de la plaça de l'Onze de Setembre i no de la plaça Espanya com fins ara. El lateral del Pere III que passa per davant de l'edifici dels sindicats canviarà doncs de sentit de circulació i serà de baixada. Això permetrà fer net de cotxes els passos de vianants entre la plaça Espanya i Pere III, ja que tampoc no es permetrà que hi passin els vehicles que circulin pel lateral dret del Passeig.

Després de fer els preparatius, com ara els treballs de pintura de la zona afectada pels canvis i un nou pas de vianants a la Muralla la nova ordenació provisional ha entrat en funcionament. A més a més ja hi havia tanques preparades a la plaça Onze de Setembre avisant dels canvis. També a la cruïlla del Passeig amb el carrer Canyelles, que és cap on es desviaran els vehicles que vagin en direcció al Guimerà. A les parades del bus urbà hi havia cartells anunciant el canvi de lloc de les parades, i al Pere III, a l'altura de la plaça Onze de Setembre, ja hi havia la senyalització de la parada provisional dels autobusos interurbans, que aquests dies deixaran la plaça Espanya.