Segueix-nos a les xarxes socials:

Els Reis d'Orient faran a peu el trajecte des de Sant Domènec fins a la plaça Major

El canvi es fa a causa de les obres al Joc de la Pilota, però si dóna bon resultat es podria consolidar de cara a altres anys

Els Reis d'Orient faran a peu el recorregut que va de la plaça Sant Domènec a la plaça Major, passant pel carrer del Born i el Sant Miquel, durant la seva visita a Manresa el pròxim 5 de gener. Aquesta és la principal novetat de la cavalcada.

Les obres al Joc de la Pilota, que no s'han acabat i que és per on passava habitualment la comitiva, han obligat els organitzadors, bàsicament l'Agrupació Cultural del Bages, el Casal de Dansaires Manresans i la colla Dintre el Bosc, a buscar alternatives. "La que se'ns va ocórrer va ser que els principals personatges de la cavalcada i les seves comitives anessin a peu des de Sant Domènec", va explicar ahir Imma Torrecillas, de l'Agrupació, durant la presentació de l'acte.

Una prova per a altres anys

Per la seva part el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, va assegurar que "no és poca cosa canviar el recorregut de la cavalcada, però s'ha vist més com una oportunitat que no com un problema". Si la resposta és bona, es podria consolidar de cara a altres anys. "El repte ens agrada. No l'hem enfocat com un problema", va insistir Torrecillas.

La idea és que a partir de Sant Domènec la gent acompanyi en comitiva els Reis d'Orient fins a la plaça Major. Els tabalers seran els encarregats d'obrir el pas, i les comitives faran un passadís perquè Ses Majestats puguin caminar pel mig i saludar la gent. Per a Torrrecillas, amb els Reis d'Orient a peu de carrer es guanyarà en "proximitat". Durant aquest recorregut no es tiraran caramels, i es calcula que el trajecte es farà en mitja hora. "Del que es tracta és que no hi hagi embussos, que sigui àgil i que la gent els segueixi".

Prem per veure més contingut per a tu