L'Ajuntament de Manresa ha presentat un informe amb la dedicació que exerciran els nous membres del govern municipal, dictamen que se sotmetrà a votació en el Ple d'aquest mes. El document contempla la nova distribució dels percentatges de dedicació dels membres de l'equip municipal, fet que determina les seves retribucions.

Consulta la relació completa de dedicacions i sous fent clic aquí

La proposta que es debatrà contempla que l´alcalde manté la dedicació del 49% que es va aprovar amb la seva designació de diputat de Media Ambient de la Diputació de Barcelona i que dos dels vuit regidors que assumiran el càrrec de tinent d´alcalde -Mireia Estefanell (1a) i Antoni Llobet (2n)-tindran una dedicació exclusiva del 100%.

Les dedicacions de la resta de tinents d´alcalde es distribueixen de la següent forma: Marc Aloy (3r) tindrà un 90%, Àngels Santolària (5a) un 85%, Jordi Serracanta (6è) un 95%, Jaume Torras (7è) un 70% i Joan Calmet (8è) un 95%.

El regidor Josep Maria Sala, que continuarà al govern i serà el quart tinent d´alcalde, renuncia voluntàriament a l´actual assignació mensual i només rebrà -com qualsevol altre regidor del Ple que no forma part del govern- les indemnitzacions que li corresponguin per l´assistència als plens (800 euros), a les comissions informatives (250 euros) i les juntes de govern o de portaveus (250 euros).

Pel que fa a la resta de regidors, les dedicacions van des del 90% de la regidora Mercè Rosich fins al 50% de la regidora Cristina Cruz, passant pel 85% de la regidora Olga Sánchez, el 80% de la regidora Anna Crespo i el 70% de la regidora Àuria Caus.

Finalment, els regidors Pol Huguet i Miquel Davins només percebran la indemnització corresponent a la seva participació als plens.

En la mateixa nota, l'Ajuntament precisa que la nova configuració del govern de CDC i ERC amb 14 regidors suposa un total de 10,59 dedicacions en relació a les 8,8 dedicacions que hi havia fins ara amb CiU amb 9 regidors, tot i que si s´inclou el cost actual del grup d´ERC que s´integra al govern la suma de dedicacions totals serien equivalents a 9,62.

El consistori precisa que l´augment real de dedicacions -passant de 9 a 14 regidors de govern- és de 0,97; és a dir prop del sou d'un nou regidor de govern.