Ha saltat de l'ordre del dia del ple municipal de l'Ajuntament de Manresa, que se celebrarà avui, el dictamen perquè els regidors recuperessin la paga a què van renunciar el setembre del 2012 quan les mesures d'austeritat van retallar el sou dels treballadors públics.

La decisió es va prendre ahir a la junta de portaveus prèvia a la sessió plenària. L'Ajuntament va aprovar el setembre del 2012 una reducció d'una catorzena part del sou dels 25 regidors.

CiU va presentar la moció per reduir la remuneració que cobren tots els regidors per coherència amb la retallada del sou dels treballadors públics. Per ordre del govern central tots els treballadors públics van patir una retallada que va fer que es quedessin sense paga de Nadal i l'Ajuntament va considerar que els representants polítics no podien ser aliens a aquest fet.

Això va comportar que els regidors de l'equip de govern, que cobren catorze pagues, no rebessin la de Nadal i que els regidors de l'oposició, que perceben dotze pagues, perdessin una catorzena part del sou de manera més gradual.