El nou govern de coalició entre CDC i ERC a l'Ajuntament de Manresa ha començat a caminar amb l'aprovació de les modificacions en l'estructura de l'executiu per passar de 9 regidors convergents a 8 -n'ha quedat fora l'únic d'Unió, Miquel Davins- i 6 republicans -el membre del grup municipal Pol Huget no tindrà cartera.

Un cop aprovat els nous membres de la Junta de Govern Local, tinents d'alcalde, modificat el règim de delegacions de l'alcalde i de retribucions la maquinària està llesta per començar a funcionar oficialment l'1 de febrer, tot i que en la majoria de regidories fa temps que el suport extern que fins ara donava Esquerra a l'executiu de Valentí Junyent s'havia traduït en una feina prèvia de coneixement mutu i col·laboració.

Els dictàmens aprovats contemplen la nova distribució dels percentatges de dedicació dels nous regidors de govern, que determinen l'import de les seves retribucions.

D'aquesta forma acaba la singladura del govern en solitari de CiU que es va iniciar l'any 2011 després de 16 anys de govern tripartit de l'Ajuntament de Manresa.

Han estat 4 anys i vuit mesos dels quals Convergència ha governat 4 anys l'Ajuntament de Manresa amb 11 regidors -la majoria absoluta la donen 13 dels 25 regidors del ple- i des de les passades eleccions municipals ha dut el timó de la nau municipal amb 9 regidors i suport extern d'ERC, que va aconseguir passar de 3 regidors el mandat passat a 7 regidors aquest.