L'Associació de Comerciants de Sobrerroca, Plaça Major i Entorns demanarà a l'Ajuntament que canviï l'ordenança de terrasses perquè els bars i restaurants del barri antic de Manresa puguin instal·lar-hi terrasses amb vela els mesos d'hivern. El president de l'entitat de botiguers, Josep Tobeña, considera que és un greuge per al barri no poder-hi tenir terrasses tancades, a diferència dels bars i restaurants dels altres barris de la ciutat.

La finalitat és satisfer els clients que prefereixen estar fora -perquè són fumadors o pels motius que siguin- i que no se'n vagin als bars d'altres barris els dies de més fred, a la recerca de locals amb terrasses amb vela. Per altra banda, els comerciants també creuen que les terrasses tancades donarien un altre aspecte a la zona, ja que "veure'n de buides no és gens positiu i ofereix una imatge pobra", opina el president de l'associació de comerciants. És conscient que "potser no es poden instal·lar terrasses tancades a tots els carrers del barri antic perquè n'hi ha d'estrets", però hi ha espais grans, com la plaça Major, en què, segons considera, "no hi ha d'haver cap problema perquè els bars puguin disposar de terrasses tancades durant els mesos d'hivern".

L'entitat traslladarà aquesta petició a l'Ajuntament de Manresa a instàncies dels bars i restaurants del barri antic, ja que en la darrera reunió ordinària de l'associació de comerciants es va tractar la conveniència de poder tenir terrasses amb vela.