La cessió de la fàbrica dels Polvorers, que s'ha de materialitzar a final de mes, es farà a la fundació marroquina Ibn Battuta, amb seu al barri del Raval de Barcelona, al carrer de Sant Pau. El president n'és Mohammed Chaib, escollit diputat al Parlament a les eleccions del 2003 i del 2006 pel PSC-CpC. El vicepresident n'és Ramon Palou, cònsol honorari de Guinea Bissau a Barcelona, i un dels set propietaris del complex fabril.

Regió7 va avançar a l'edició d'abans-d'ahir que la fàbrica manresana passaria a mans d'una entitat cultural, i, ahir, que és de Barcelona. La darrera informació és que es tracta d'Ibn Battuta, "una entitat sense ànim de lucre, destinada a la divulgació cultural i social entre els Països Àrabs i Europa", explica a la seva pàgina web. Està inscrita pel ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat al Registre Nacional de Fundacions i, a banda dels projectes i programes que desenvolupa, organitza activitats culturals, esportives i socials molt diverses. Ibn Battuta va ser un viatger, explorador i erudit musulmà berber del segle XIV que era conegut pels seus viatges, anomenats Rihla.

Mohammed Chaib, el president de la fundació, nascut a Tànger i llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona, va ser el primer diputat magribí i musulmà al Parlament de Catalunya, on va formar part de les comissions de justícia, dret i seguretat ciutadana, i de benestar i immigració. És membre del Fòrum per a la Integració dels Immigrants, d'àmbit estatal, i ha format part del consell assessor d'immigració de la Generalitat. Afiliat al PSC-PSOE des del 1995, el 2000 es va integrar a Ciutadans pel Canvi (CpC) per donar suport a Pasqual Maragall.