La processó de Setmana Santa de Manresa escurçarà el recorregut de tornada per fer-la més àgil i hi haurà una confraria menys a la formació. Es tracta de la Confraria de la Mare de Déu de la Soledat. Aquestes són les dues principals novetats de la processó que demà al vespre recorrerà alguns carrers del nucli antic de la ciutat i els del centre.

Els Armats tornen a ser en- guany els administradors de la processó. Manel Sabaté i Joan Lladó expliquen que s'ha optat per escurçar la processó al seu tram final perquè "no es faci tan pesada per a la gent que en forma part".

Recorregut

Començarà a 2/4 de 9 del vespre i sortirà, com és habitual, de la basílica de la Seu. Passarà per la Baixada de la Seu, carrer de Vallfonollosa, plaça Creus, plaça de la Reforma, Alfons XII, plana de l'Om, carrer del Born, plaça de Sant Domènec, passeig de Pere III, Crist Rei i carrer de Guimerà.

A partir d'aquí tornen en direcció a la Seu passant pels mateixos carrers. A la plana de l'Om, però, la processó es bifurcarà. El gruix de la formació farà drecera per les Piques, Na Bastardes, Vallfonollosa i Seu. Els únics que continuaran per l'Alfons XII serà el pas de la Macarena, ja que no pot passar pels carrers estrets.

Sabaté i Lladó comenten que, "per desgràcia", al tram final de la processó ja no hi ha gent al carrer. "No és que vagis a la processó perquè et vegin, però no és el mateix. No ve tant de gust passar-hi", i d'aquesta manera la tornada tampoc no es fa tan feixuga per als qui hi participen, fan notar.

Menys confraries

Aquest any hi haurà tretze formacions a la processó, una menys que l'any passat. La de la Mare de Déu de la Soledat, de La Salle de Manresa, s'ha quedat sense gent per mostrar la figura. L'any passat ja van desfilar sense ella, i aquest any els membres de la confraria que hi vulguin participar s'integraran al pas del Natzarè, que pertany als Armats. És la segona baixa en dos anys. L'any passat també va deixar de participar a la processó el pas de Nostra Senyora del Roser pels mateixos motius. Perquè no hi ha relleu.

Enguany el pas de Hermandad de Nuestra Señora de la Esperanza Macarena tornarà a sortir en últim lloc per fer més àgil la processó. "Comparat amb altres anys, el 2015 va anar bé", recorden Sabaté i Lladó.

Amb motiu de la processó hi haurà canvis de circulació. A partir de les 2 del migdia es prohibirà l'estacionament a la Baixada de la Seu, plaça Creus, Alfons XII, a la zona de càrrega i descàrrega, i al carrer Guimerà. La Policia Local informa que, abans de començar, es tallarà la circulació a tots els accessos al recorregut. També es prohibirà anar a la plaça de Sant Domènec.