Neix L'Antic, un moviment amb la voluntat de dinamitzar l´activitat social al nucli antic de Manresa. La Diada de Sant Jordi suposarà el tret de

sortida amb un programa lúdic, cultural i gastronòmic.

Comerciants, restauradors, veïns i voluntaris han unit les seves forces per tirar endavant diferents accions que contribueixin a recuperar el protagonisme de l´àrea més emblemàtica de la ciutat. L´ANTIC té l´objectiu d´organitzar una activitat al mes, començant pel dissabte 23 d´abril, Diada de Sant Jordi.

Entre les propostes que es duran a terme, s´obrirà el pati de la Casa Amigant on s´hi habilitarà una terrassa amb música en directe, i hi haurà actuacions artístiques a les diferents places que comprenen el nucli antic.

Aprofitant que enguany la Diada se celebra en dissabte, L´Antic pretén oferir als manresans i visitants d´altres poblacions, una oferta complementària a la tradicional jornada de llibres i roses. Entre les futures accions, ja està en marxa l´organització d´una cursa nocturna pel nucli antic el dissabte 4 de juny.

L´Antic es divideix en quatre grans àrees: Mou L´Antic, Menja't L´Antic, Compra a L´Antic i L´Antic Artístic. Els organitzadors conviden tottom a la seva estrena, amb la il·lusió i el convenciment que noves idees i projectes poden revitalitzar un centre històric que ha de ser l´orgull de Manresa.