La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat, Meritxell Borràs, es va comprometre dissabte al Xup a treballar conjuntament amb el teixit associatiu per solucionar el problema dels pisos buits al barri. Ho va dir durant el pregó de les festes d'estiu del Xup, on va encoratjar als seus habitants a sentir-se'n orgullosos.

Borràs va parlar d'orgull, compromís i il·lusió. Orgull perquè és un nucli amb personalitat pròpia "que ha guanyat en qualitat de vida gràcies, bàsicament, a la implicació dels veïns". Compromís per continuar en aquesta línia sota el guiatge de les administracions públiques. Va ser aquí quan va afirmar que era conscient "que hi ha problemes per resoldre, com per exemple, els pisos propietat d'entitats financeres que estan buits". Segons l'Associació de Veïns n'hi ha una vuitantena entre els 480 de tot el barri. "Anirem trobant solucions, igual que ho hem fet fins ara", va dir.

Finalment va parlar d'il·lusió per "un barri, una ciutat i un país millor", i va tenir un record pel primer dirigent veïnal del Xup, Joaquim Vizcaíno.

A la consellera la van acompanyar l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que va anunciar que aquest mandat s'arreglaran els carrers; el regidor de Barris, Joan Calmet; el secretari d'Habitatge, Carles Sala, i el president de l'Associació de Veïns, Ferran Camps. També hi va haver els gegants de la trobada gegantera, que estaven plantats a la pista poliesportiva, i un gran ambient de festa.