La conselleria de Treball de la Generalitat ha dictat uns serveis mínims, en la vaga de la línia de bus entre Manresa i Barcelona que comença dilluns, del 40% de dilluns a divendres de 2/4 de 7 a 2/4 de 10 del matí i de 4 a 8 de la tarda i del 20 % la resta de la jornada Els dissabtes i festius serà del 33%.

Un cop coneguda l’ordre de serveis mínims, el responsable territorial de serveis a la ciutadania del sindicat CCOO, Carles Manzanares, els ha qualificat «d’abusius, desproporcionats i absolutament fora de lloc» en un afer que no hauria de ser font de conflicte ja que la nova concessionària del servei de bus Bages Exprés, Hispano Igualadina-Monbus, hauria de fer-se càrrec dels treballadors i no substituir-los per uns altres que facin la mateixa feina.

Els serveis jurídics del sindicat estudien la impugnació dels serveis mínims.

L’ordre de la Generalitat, titular de la línia, justifica els serveis mínims per considera el servei «essencial per a la comunicat, ja que la seva interrupció afectaria drets i béns constitucionalment protegits». L’ordre subratlla el fet que la vaga té caràcter indefinit i que pot afectar, de manera especial, a les persones sense vehicle particular, persones grans, de mobilitat reduïda i també els residents en zones perifèriques de les poblacions afectades.

Els 14 treballadors de la línia Bages Exprés ja han advertit que presentaran una demanda conjunta si són acomiadats. La vaga començarà dilluns després que dijous no arribés a bon port la reunió entre totes les parts implicades en el conflicte que es va celebrar al Tribunal Laboral de Catalunya.