Més de 800 administratius de l'Institut Català de la Salut (ICS) seran aquest dijous a Manresa per participar en una jornada professional que se celebra per primera vegada a la capital del Bages. Se celebrarà al Kursaal, on debatran temes professionals amb l'objectiu de millorar l'atenció a les persones.

La Jornada d'Administratius Sanitaris es porta a terme amb el lema «Interactuem amb tothom». Es parlarà de temes com ara la gestió de les emocions, noves opcions telemàtiques pe tal que l'usuari tingui accés directe a la seva informació assistencial; la coordinació amb les residències de gent gran o la satisfacció dels pacients.

Aquest tipus de seminaris permeten visualitzar la importància cada vegada més gran dels professionals administratius, i la seva implicació en àmbits com la recerca o la interrelació amb altres organismes i nivells del sistema de salut.

L'ICS és actualment l'empresa pública de serveis sanitaris més important de Catalunya, amb 39.000 professionals. D'aquests, uns 9.000 són administratius. Qui no pugui assistir personalment a la jornada la podrà seguir en directe per internet.

La Jornada d'Administratius Sanitaris començarà a les 9 del matí, mentre que la conferència inaugural es durà a terme a 2/4 d'11 a càrrec de Jaume Soler, fundador i president de la fundació ÀMBIT i director del màster d'ecologia emocional. La cloenda és prevista per a ¼ de 3 de la tarda.