La manera de donar resposta a la pressió assistencial és la principal preocupació dels administratius sanitaris de l'Institut Català de la Salut (ICS) i va ser un dels punts d'interès de la macrojornada que es va celebrar ahir al teatre Kursaal de Manresa.

La gestió d'agendes dels professionals sanitaris en atenció primària va ser una de les comunicacions orals d'una jornada que es feia a Manresa per primer cop i va aplegar 800 persones.

La d'ahir va ser la novena jornada que s'ha celebrat amb la voluntat de ser un punt de trobada de les 9.000 persones que treballen en l'àmbit administratiu a l'ICS i que, segons Maria Rosa Torres, responsable d'Atenció a la Ciutadania del Centre Corporatiu de l'ICS, pretén ser "un espai d'intercanvi d'experiències, un punt de trobada en el què tinguin veu i puguin reflectir les seves inquietuds".

Torres va explicar que era necessari posar en valor la feina d'un col·lectiu molt important al que sovint no se li dóna el reconeixement que mereix i amb el què es van fer passes perquè cada cop formi part d'una forma més integrada dels equips de treball amb metges i infermeres.

Lluïsa Ortega, responsable territorial d'Atenció a la Ciutadania de la Catalunya Central, va assegurar que cal tenir un espai perquè puguin compartir experiències del dia a dia i solucions a problemes comuns que s'expressen també mitjançant valuosos treballs de recerca. Soledat Ralló, coordinadora d'Atenció a la Ciutadania del SAP d'Osona, va explicar que totes les persones que han presentat un treball havien tingut l'opció de fer visible la seva tasca mitjançant una exposició de pòsters.