Infondre el respecte a l'entorn natural. Aquest ha sigut l'eix de la celebració de la diada dels Drets dels Infants que s'ha celebrat aquest passat diumenge al barri de la Balconada de Manresa.

Els actes van començar al passeig de Sant Jordi amb una xocolatada per a tots els participants que va anar a càrrec de l'Associació de Gent Gran de la Balconada. Després es van dur a terme diverses activitats on els nens i les nenes del barri van ser els protagonistes. Hi van haver jocs i tallers que van organitzar entitats del barri com el Nord de la Dona o la Llar d'Ampans.

També es va portar a terme l'acció "Fem un jardí". Els infants van replantar una zona enjardinada del passeig de Sant Jordi que es trobava en molt mal estat amb plantes autòctones i amb pocs requeriments hídrics. Igualment es va repintar el mural dels Drets dels Infants, activitat que va tenir el suport de l'entitat juvenil Gu-Gu Esplai.

Els actes a la Balconada ja van començar a principis de mes amb una sortida familiar per conèixer les plantes de l'entorn del barri. Va ser un acte de sensibilització ambiental guiada per una experta per descobrir plantes aromàtiques i remeieres que es poden trobar al voltant de la Balconada. També al llarg de la setmana els nens i nenes del barri que participen a les activitats de la ludoteca i de la biblioteca han realitzat diverses accions relacionades amb els drets dels infants.

Tots aquests actes s'han dut a terme amb la coordinació de l'Associació de Veïns de la Balconada, el Pla de Desenvolupament Comunitari, el Punt Òmnium, i amb el suport de les entitats del barri.