Manresa s'afegeix a la Setmana Europea de la prevenció de residus que se celebra arreu d'Europa del 17 al 27 de novembre amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la importància de reduir els residus que es generen.

La capital del Bages ha preparat tot un seguit d´accions que es duran a terme el proper dissabte, 19 de novembre, que és el dia temàtic de la prevenció de residus d´envasos a tot Europa i que porta per títol "Utilitza´n menys". La celebració es farà al passeig Pere III (davant el Casino) de 10 a 13 hores.

El plat fort de la efemèride, que a la vegada coincideix amb la 6a Setmana dels Drets dels Infants, serà un mercat d´intercanvi de joguines (per a nens i nenes de 0 a 12 anys). Els menuts han de portar una joguina, joc o música en bon estat i no bèl·lica i se´ls donarà un tiquet per tal que la bescanvien per una altra. També podran gaudir de tallers fets amb residus d´envasos (de manualitats amb paper i envasos plàstics), jocs gegants i animació. A més a més, s´hi podran veure exposicions sobre la prevenció de residus (malbaratament alimentari, reutilització, reciclatge...). Hi haurà un punt de informació sobre la Campanya de consum conscient: bones pràctiques per a una vida sostenible i un punt de "recollida de smartphone" en desús per reutilitzar-los en suport al salvament marítim.

Per endolcir el matí, els més gormands podran degustar la xocolata i els productes de la cafeteria de Comerç Just.

A banda dels actes que es fan el dia 19, el dia 24 a la tarda, els alumnes de l´escola de 2n i 4t d´ESO de l´escola FEDAC Manresa que cursen l´assignatura d´Emprenedoria participaran al taller "El menjar no es llença", subvencionat per la Diputació de Barcelona.

A Catalunya, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus s´organitza conjuntament entre l´Agència de Residus de Catalunya, els ajuntaments, les diputacions i les entitats, associacions i empreses locals.