ERC a Manresa ha donat la seva opinió sobre el fets relacionats amb la donació de les clarisses caputxines del carrer de Talamanca de Manresa del seu convent a la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM). Un acord anul·lat per la Santa Seu i, abans d'aquesta anul·lació, desautoritzat pel bisbat de Vic, que ha fet marxar la FSSM del convent. Per a ERC "els fets han demostrat que el bisbe de Vic no veia bé aquest acord i que, lluny d’afavorir-lo, al llarg d’aquest temps ha emprès les accions perquè l’acord fos anul·lat, i per obtenir de la Santa Seu la potestat com a bisbe de Vic de prendre decisions sobre el convent. I tan bon punt l’ha tinguda, ha fet fora de l’edifici i de l’atenció a les monges, a la FSSM, que és una entitat de caràcter públic i presidida per l’alcalde de la ciutat".

Els republicans recorden que "quan fa tres anys la comunitat de germanes clarisses caputxines de Manresa va fer públic l’acord amb la FSSM de cedir-li el convent del carrer Talamanca amb la condició que fos utilitzat com a residència de gent gran, i la fundació també es fes càrrec de l’atenció a les monges que hi resideixen, ens en vàrem alegrar. L’acord permetia ampliar aquest servei important per a la gent gran en un emplaçament molt cèntric Manresa. I vàrem felicitar les germanes per la seva decisió generosa i l’acte d’arrelament a la ciutat".

"Un aire de desafiament a la ciutat"

Al seu entendre, "l’actitud i la decisió del bisbe de Vic en aquest tema té una transcendència que va més enllà de la vida religiosa, i és percebuda per nosaltres i per la ciutadania com una decisió negativa per Manresa, d’imposició sobre la comunitat de germanes caputxines, i que té afegit un aire de desafiament a la ciutat. Per tot plegat, des d’Esquerra opinem que cal respectar la decisió de les germanes caputxines de Manresa. I no posar obstacles a l’acord que van subscriure".

Hi afegeixen que "des d’ERC treballarem a fons per tal que el convent quedi per a la ciutat. Una peça clau per al Centre Històric i una proposta de servei excel·lent. Ni per acció -ni per omissió- l’hauríem de deixar encallat. I mentrestant, si us plau, que aquestes mares caputxines quedin ben ateses. Al capdavall, des del primer dia, el testimoni li han posat elles".