Segueix-nos a les xarxes socials:

La CUP Manresa diu que podria deixar de donar suport al nou pla urbanístic

La formació dóna un toc d'alerta al govern local sobre els canvis que ha introduït al POUM

Toc d'alerta de la CUP a l'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa. La formació anticapitalista, que va votar a favor del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en l'aprovació inicial ha advertit que s'hi han introduït canvis que podrien fer canviar el sentit del seu vot en l'aprovació provisional.

Entre els punts de desacord destaca el fet que el pla «es conforma» amb el 17% de pisos buits, «una xifra que ens sembla inacceptable». Explica que per això es van fer al·legacions, «que en la seva pràctica totalitat no han estat acceptades».

La formació afirma que el POUM «aposta per repetir un model de creixement de la ciutat que s'ha demostrat injust i perniciós», ja que segueix deixant tota la iniciativa als promotors privats, que són els que, amb les seves inversions, han de sufragar el desenvolupament urbanístic de la ciutat.

La CUP assegura que el document preveu que «el 73% de la inversió en espai públic es farà des de l'iniciativa privada. Com a conseqüència, el pla marca molts sectors que s'han de desenvolupar amb planejament derivat, i si es fessin tots acabaríem amb una ciutat de més de 130.000 habitants, molt per sobre del que sempre s'havia explicat».

Prem per veure més contingut per a tu