El Campus Universitari de Manresa i l’Escola Joviat de Manresa participen al Saló de l’Ensenyament per donar a conèixer la seva oferta formativa. El certament se celebra fins diumenge a Barcelona i és la fira educativa més important del país.

Amb la finalitat de promoure els estudis universitaris de la ciutat, l’Ajuntament de Manresa ha editat un llibret on es recull tota la informació sobre el campus universitari. Ha estat traduït al castellà i al francès.

El Campus de Manresa té una superfície de més de 20.000 metres quadrats que aplega al voltant de 3.500 alumnes repartits en tres universitats: la Universitat Politècnica de Catalunya a Manresa; UManresa-Fundació Universitària del Bages i la Universitat Oberta de Catalunya, la UOC. Manresa també acull les pràctiques de Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) a la Fundació Althaia.

Umanresa-FUB ofereix sis titulacions de grau universitari: quatre en l’àmbit de les Ciències de la Salut i dues de Ciències Socials. A més, també s’hi pot cursar un cicle formatiu de grau superior de pròtesis dentals. Més de 1.500 estudiants de grau, 2.000 estudiants de màster, postgrau i formació continua, 800 alumnes del servei d’idiomes i 300 professors són les del centre.

A la UPC Manresa s’hi poden estudiar sis graus d’enginyeria, dos màsters i un doctorat. Actualment, prop de 900 estudiants i 81 professors formen part de la comunitat universitària de la UPC Manresa-EPSEM. Per la seva banda, la UOC té una seu a Manresa, dins el Campus, que dona cobertura als 2.150 alumnes repartits per la Catalunya Central.

A més de les universitat, al Saló de l’Ensenyament també s’informa de la residència universitària, amb 67 habitacions, la biblioteca i la Clínica Universitària.

Escola Joviat

L’Escola Joviat de Manresa també és present al Saló de l’Ensenyament per donar a conèixer els cicles formatius de grau mitjà i superior de l’escola d’hoteleria: cuina, serveis, pastisseria, direcció en cuina i serveis, i el diploma propi de sommelier. També altres àmbits educatius que s’ofereixen al centre, des del sanitari i esportius fins a comerç i màrqueting.

La Joviat mostra d’una manera pràctica què es fa a l’escola d’hoteleria a través de demostracions d’alumnes d’aquesta especialitat. Són ells mateixos els qui atenen els visitants.