Els estudis de Grau en Mestre d'Educació Infantil del Campus Manresa de la UVic-UCC posaran en marxa aquest mes la prova pilot Lab sobre rodes, una furgoneta que portarà propostes d'experimentació i ciència a escoles bressol d'arreu de Catalunya.

D'aquesta manera, el Lab 0_6, el centre per a la descoberta de la ciència adreçat a infants de 0 a 6 anys, sortirà de les seves instal·lacions a l'edifici FUB2 per acostar-se a centres que tenen dificultats per desplaçar-s'hi. La prova pilot ha estat possible gràcies al suport econòmic de la Diputació, La Caixa i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT). El Lab sobre rodes visitarà vint centres durant aquest mes i és previst que, a partir del setembre, es pugui consolidar i obrir-se a les peticions de les escoles.

El seu precedent són els Matins d'experimentació a les escoles, una proposta que els estudis d'Educació Infantil van posar en marxa abans de crear el Lab 0_6 i que consistia a portar algunes de les propostes d'experimentació i de ciència dels estudiants a les escoles. Es van deixar d'oferir quan es va posar en marxa el Lab 0_6.