Per saltar als inflables i esquivar a tota velocitat els autos de xoc, les famílies s´havien de traslladar expressament a la zona dels Trullols aquest cap de setmana. Era el nou emplaçament de les atraccions de la Fira de l´Ascensió de Manresa. L´Ajuntament ha preferit canviar la ubicació per evitar grans afectacions en la mobilitat de la ciutat, però els firaires no les tenen totes perquè les atraccions són més lluny del centre urbà i dels carrers que acullen els estands de l´ExpoBages. A més, els expositors de la mostra creuen que el nou emplaçament de les atraccions els ha fet perdre públic familiar, segons han expressat a l´organització.

Tot i la gran concurrència de famílies als Trullols, alguns firaires asseguraven que han fet menys calaix que altres anys, quan les atraccions eren ubicades a l´avinguda de Francesc Macià -al barri de la Sagrada Família-, i per aquest motiu consideren que s´hauria de fer més promoció del nou espai de les atraccions o reubicar-les en un indret més a prop del centre de la ciutat. Comentaris que contrastaven amb els dels visitants, que opinaven que és un emplaçament «ideal» perquè no molesta els veïns i asseguraven que desplaçar-se als Trullols no és un inconvenient important. Fins i tot i veïns de barris propers, com Cal Gravat i la Balconada, hi podien anar caminant.

Els problemes circulatoris es van concentrar, sobretot, dissabte a la tarda, quan els cotxes que entraven als Trullols per la C-55 quedaven aturats abans d´arribar a l´altura de la comissaria dels Mossos d´Esquadra. A més, hi havia problemes per accedir al carrer d´Agustí Coll, el del Viena. Aquest diumenge al matí i al migdia, tot i la gran quantitat de vehicles, els cotxes no estaven aturats i trobar un aparcament a la zona d´atraccions no era una missió impossible.

«Tot i que ha vingut molta gent, jo tinc la impressió que n´hi havia més a l´avinguda de Francesc Macià perquè estàvem més cèntrics. Allà venia gent després de visitar els estands», afirmava Jaume Coma, firaire gironellenc que fa dècades que acudeix a la Fira de l´Ascensió. Cristian Morán, que fa quatre anys que participa a la fira amb el tren de la bruixa, també considera que per als firaires l´anterior ubicació «era millor» perquè «als Trullols la gent s´hi ha de desplaçar expressament, i en canvi allà acabaven venint famílies que en principi no tenien pensat anar a les atraccions, però que tot passejant hi acabaven arribant».

Altres firaires comentaven que el vent que bufa als Trullols és un problema i que dissabte al vespre les ràfegues eren potents. «S´ha d´anar amb compte perquè el vent pot comportar problemes a l´hora de garantir la seguretat a les atraccions», assegurava Jordi Canals, que hi tenia cavallets i uns elàstics.

Expositors de l´ExpoBages van fer arribar ahir a l´organització el seu desacord pel trasllat de les atraccions als Trullols. Consideren que això ha reduït públic a la mostra. Sobretot públic familiar que, un cop visitava les atraccions a l´avinguda de Francesc Macià, ho aprofitava per passejar per l´Expo al centre de la ciutat.

El president de l´Associació d´Empresaris dels Trullols, Xavi Padró, en feia una valoració positiva. «Als establiments ha passat força més gent».