La trencadissa de rajoles al Passeig és molt més gran del que es preveia. L'Ajuntament de Manresa va iniciar el mes passat els treballs de reposició de les 600 rajoles trencades que calculaven que hi havia als laterals del primer tram del passeig de Pere III. Els treballs encara duren i ja n'han canviat unes 1.400.

Segons ha explicat el govern municipal, una vegada iniciats els treballs es va determinar ampliar-ne l'abast. En alguns casos la previsió era substituir peces soltes o petits trams, però un cop iniciada la feina sovint es constava que hi havia altres peces afectades al voltant i també s'ha aprofitat per substituir-les i fer l'actuació més completa.

El nombre exacte de peces substituïdes se sabrà quan es donin per finalitzats els treballs. Precisament avui s'iniciarà la tercera fase d'aquesta actuació, que té una durada prevista de 10 dies.

Durant els treballs es tallarà al trànsit de vehicles el lateral del passeig de Pere III entre els números 35 i 41 (tram del teatre Kursaal) i s'invertirà el sentit de circulació del carrer Arquitecte Oms per tal de donar accés de vehicles al lateral del passeig de Pere III per la banda de l'edifici del Casino. És previst que aquesta afectació de trànsit duri 10 dies.

Cal tenir en compte, a més, que un cop arranjats els laterals del Passeig encara caldrà actuar a l'andana central, on les rajoles trencades es compten per centenars. L'actuació als laterals va començar a principi de juny i la previsió era que tingués una durada d'unes 5 setmanes, dividides en dues fases amb afectacions diferents a la mobilitat de la zona, amb un cost de 23.000 euros, que forma part del pla de xoc de l'espai públic que impulsa la regidoria de Qualitat Urbana i Serveis.

A final de juliol els treballs continuen i es mantindran fins a principi d'agost perquè la previsió inicial era substituir un nombre de peces molt inferior.