Les obres a la Bonavista generen aquest dilluns al migdia importants cues i retencions a la carretera de Vic, entre el pont de Ferro i la Bonavista, el primer dia que ha entrat en funcionament la rotonda. Ho ha fet de forma parcial, Amb un dels dos carrils de circulació. Els treballs per senyalitzar en pintura els nous recorreguts i les tasques per delimitar els nous perímetres de seguretat per continuar les obres als costats de la rotonda, generen els problemes.

El gruix de les tasques per tenir a punt la rotonda s'han dut a terme a la matinada. però tot i així l'entrada en funcionament no ha sigut plàcida. Conductors desconcertats amb els canvis, vianants despistats i els esmentats treballs de senyalització han entorpit el trànsit durant bona part del matí, sobretot en hores punta.

Aquest dilluns al migdia s'ha tallat el primer tram de la carretera de Santpedor per pintar. ls cotxes s'han desviat per l'Antoni Maria Claret i Pare Clotet per empalmar novament amb la carretera de Vic. Aquí és quan han aparegut el problemes. També s'ha tallat el Jacint Verdaguer i s'estan fent les tasques perquè el carrer Bilbao torni a ser de baixada com abans dels canvis de mobilitat que es van fer a l'estiu.

Rotonda en marxa

Havia de ser dijous passat, però les intenses pluges ho van impedir; així que es va fixar una nova data per obrir parcialment la rotonda de la Bonavista de Manresa al trànsit així com la prolongació de la carretera del Pont de Vilomara: dilluns al matí. I s'ha acomplert. Tant l'Ajuntament de Manresa, com la Policia Local de la ciutat, i el regidor d'Urbanisme, Marc Aloy, han anunciat, cap a les 8 del matí, a través de Twitter que la rotonda ha quedat parcialment oberta al trànsit com estava previst; i que també funciona el primer tram de la carretera del Pont de Vilomara.

Les precipitacions de dijous, i la previsió de més pluja les següents hores van fer impossible els treballs

de pintura necessaris per fer l'obertura, posteriors a la pavimentació, que s'havien de dur a terme la setmana passada. Per aquest motiu, l'obertura es va traslladar a avui dilluns, a partir de les 5 de la matinada. També es van ajornar els canvis de trànsit al sector dels carrers Bilbao i Joan XXIII, on també s'havien de fer treballs de pintura.

Amb l'obertura de la rotonda d'avui, la carretera de Vic recupera la continuïtat tant d'entrada com de sortida i, per primera vegada, es poden fer recorreguts inèdits, com l'enllaç directe del Passeig amb la carretera del Pont o amb la carretera de Vic, en sentit sortida. És, doncs, el primer cop que es podrà circular per la rotonda, un projecte que fa dècades estava projectat en aquest punt, i que finalment s'ha fet realitat. L'obertura parcial ha consistit en la posada en servei de la meitat de la calçada de la rotonda (un dels dos carrils, el més proper al centre). Les obres d'asfaltatge ja s'han dut a terme.L'operació ha començat a les 5 de la matinada

L'operació per obrir la rotonda ha començat avui a les 5 de la matinada de dilluns, i estava previst que finalitzés abans de l´hora punta, entre les 8 i les 9 del matí. Per tal de fer-ho possible s'han retirarat els elements de formigó tipus New Jersey que tancaven l'obra i s'han col·locat als perímetres, per delimitar les noves zones d´actuació. De moment la rotonda funciona amb un sol carril, ja que el carril exterior es necessita com a zona de treball i seguretat per la segona fase de les obres.

A partir d'avui, i durant dos mesos, es portaran a terme les obres corresponents a la segona fase, que consistiran en la urbanització del carrer Jacint Verdaguer (entre la carretera del Pont i la Carretera de Vic), la cantonada del Passeig de Pere III amb la carretera de Vic i la de la carretera de Santpedor amb la carretera de Vic, una actuació que ja es va iniciar fa dues setmanes.

Durant aquest temps, el tram de Mn. Jacint Verdaguer entre la carretera del Pont de Vilomara i la carretera de Vic estarà tallat al trànsit tot i que es mantindrà l´accés als garatges particulars. El tram del carrer Mn. Jacint Verdaguer entre ctra. Pont de Vilomara i Bisbe Comas s'invertirà de sentit (se circularà direcció centre de ciutat).

Pel que fa als recorreguts per a vianants, també es mantindrà el pas a tots els comerços i portals d´edificis i es mantindrà el pas de vianants provisional situat davant de la farmàcia Noguera.