Una setantena de persones van gaudir aquesta setmana del sopar basat en plats del cuiner manresà Ignasi Domènech, considerat un pioner de la gastronomia catalana. L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició va voler-lo homenatjar amb aquest àpat, un dels actes centrals de la seva activitat anual.

Carles Vilarrubí, president de l'acadèmia esmentada, va donar la benvinguda als assistents al sopar, celebrat a l'hotel Majestic de Barcelona, i va destacar la rellevància de l'acte, un reconeixement iniciat fa dos anys que pretén destacar la trajectòria de persones que en el passat van contribuir en la cultura i gastronomia catalanes, però que potser no van rebre el reconeixement que els corresponia. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, que va rebre el primer premi Ignasi Domènech el 2007, va fer la glossa sobre Domènech. L'àpat, elaborat i explicat pel xef Nandu Jubany durant el sopar, va consistir en una interpretació actualitzada d'alguns dels plats preferits de Domènech recollits en el seu llibre La Teca. Entre els assistents hi va ser el fill d'un nebot de l'homenatjat, José Carlos Balagué Domènech.

El cuiner i gastrònom Ignasi Domènech Puigcercós va escriure una trentena de llibres de cuina, que han estat una font d'inspiració i una guia per a tota una generació de cuiners. Se'l considera un dels grans mestres de la cuina catalana moderna, de la literatura gastronòmica i un clàssic de la cultura culinària. Nascut a Manresa el 1874, l'any passat es va complir el seixantè aniversari de la seva mort.