Els Diables de Xàldiga van organitzar dissabte a la tarda a la plaça de Gispert de Manresa la segona Carretillada Popular, amb l'objectiu d'apropar la cultura popular del foc a tota la població, però especialment als més petits. I és que els més menuts van gaudir de valent vestint-se de diable, cremant carretilles, amb les forques dels diables i a ritme també dels tabals de l'entitat.

La iniciativa es va engegar l'any passat, de manera que enguany celebrava la segona edició. L'activitat es va dur a terme durant més de quatre hores, des de les 5 de la tarda fins a 2/4 de 10 del vespre. Durant aquesta franja, els més menuts van poder cremar carretilles aptes especialment per a ells. També hi va haver demostracions de foc per part dels Diables.

A més, tots els ciutadans que ho van voler van poder participar en l'apadrinament de carretilles. Es tracta d'un projecte que va néixer l'any passat amb l'objectiu de fer la ciutat encara més partícip de la festa. D'aquesta manera, per un euro, es pot apadrinar una carretilla. Els padrins, aleshores, poden posar el seu nom a la carretilla i cremar-la el dia de la Trobada de Diables.