El rebuig que ha generat la sentència dictada pel cas de La Manada per part de l'Audiència provincial de Navarra també arribarà al ple d'avui, on l'equip de govern de CDC-ERC i el seu suport a les dones supervivents de les violències masclistes».

El Consell Municipal de la Dona de Manresa, que ha donat el seu suport a la moció, ha animat totes les dones que formen part d'aquest òrgan municipal a participar en el ple d'avui. L'encarregada de llegir el text de suport a la moció serà Conxita Almarcha.

La moció recorda la sentència del cas de La Manada, que condemna els cinc membres acusats per abús sexual i no per violació. Recorda que «ha generat un fort rebuig social i del moviment feminista i nombrosos experts jurídics l'han valorat, així com entitats feministes i de dones, l'ONU i Amnistia Internacional, entre altres». Creu que «la consideració d'abús sexual dels fets és un greuge cap a totes les dones i suposa una legitimació de la violació que situa en una posició de total desempara a totes les dones supervivents d'aquests delictes. La sentència afavoreix la impunitat de les agressions masclistes i envia un missatge de descrèdit de la vivència de les dones que pateixen aquestes agressions i les revictimitza. A més, aquest cas posa de manifest com els estereotips de gènere influeixen en l'anàlisi dels fets i les conclusions exposades pels magistrats, en especial allò que s'expressa al vot particular en què es demana l'absolució de tots els acusats, a excepció del delicte lleu de furt».

Per tot plegat, la moció proposa «manifestar el suport de l'Ajuntament de Manresa a les dones que són víctimes d'agressions sexuals. Animar a totes les persones compromeses amb la causa feminista a seguir mostrant el seu rebuig a la sentència i el seu suport a les dones supervivents de les violències masclistes perquè volem ser lliures, no valentes. Exigir que es millori la formació de les persones que exerceixen funcions de judicatura, dotant-los de recursos que permetin la incorporació de la perspectiva de gènere en les seves resolucions. Exigir als òrgans judicials que, en la interpretació i aplicació del Codi penal vigent, evitin basar-se en estereotips de gènere que acaben portant a sentències amb un clar biaix masclista i siguin coherents amb el Conveni d'Istanbul del Consell d'Europa, sobre prevenció i lluita contra la violència contra les dones i la violència domèstica. Instar la revisió del Codi Penal amb la finalitat que s'incorpori la perspectiva de gènere en el dret positiu penal». I «formar els i les professionals de l'Ajuntament, i en especial aquells que ofereixen serveis directes a les dones, en perspectiva de gènere i violència masclista».