240.000 euros. Aquesta serà la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa amb l'entitat esportiva Bàsquet Manresa SAE -de la qual n'és el segon accionista- per a la temporada 2018-2019. Inicialment, era una subvenció de 120.000 euros, però condicionada al fet que si l'equip de bàsquet professional despuntava (modalitat ACB), la quantitat s'incrementaria amb 120.000 euros més. Pel que fa a la temporada 2017-2018, l'aportació és de 80.000 euros. En total, per tant, 320.000 euros de subvenció. El regidor d'Esports, Jordi Serrracanta, va defensar el conveni al ple municipal de l'Ajuntament de Manresa celebrat dijous a la nit. Hi van votar a favor CDC, ERC, PSC, C's i el regidor no adscrit Miquel Davins; la CUP hi va votar en contra i Democràcia Municipal (DM) es va abstenir.

Serracanta (CDC) va defensar el conveni pel pes específic que té el bàsquet per a la ciutat de Manresa, tal com ha quedat demostrat especialment aquest final de temporada. Va remarcar el seu paper primordial en la projecció i la imatge de la ciutat i també en la implicació social que genera. Miquel Davins va anunciar el seu vot favorable i ho va aprofitar per felicitar l'equip per la seva incorporació a la lliga ACB, cosa que també va fer Miguel Cerezo (C's; el seu company de partit, Andrés Rojo, no va assistir al ple per un tema personal). Ton Sierra va dir que s'abstindrien per la contradicció que els generava el fet que l'Ajuntament doni una subvenció al bàsquet i que, en canvi, un servei tan necessari com és el nou Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia d'Althaia "s'hagi de fer amb un verkami".

Amb un to especialment apassionat Felip González (del PSC) va recordar un escrit seu publicat a Regió7 el passat 13 de març en el qual apel·lava a trobar la millor fórmula per donar suport al bàsquet manresà -quan el seu ascens tot just semblava una quimera-, tot i admetre les dificultats de l'Ajuntament de Manresa per cobrir les necessitats més urgents de la ciutadania. Uns arguments -els de l'escrit- que va repetir en el ple municipal. Per tant, va defensar el seu sí a la subvenció "sabedors que el bàsquet de Manresa també pot esdevenir un bon instrument per liderar campanyes dirigides a atraure visitants (i la despesa que ens generin si n'arriben més). També és, si ens hi posem, eina de cohesió i de lideratge comarcal".

Jordi Masdeu (CUP) va anunciar el seu vot en contra en considerar "fora de lloc" que es destinin 459.000 euros a una entitat esportiva privada. El regidor va recordar que, a banda dels convenis esmentats, ja hi ha una altra ajuda de 139.000 euros al bàsquet manresà, de manera que, entre les subvencions per a aquesta temporada i la vinent i aquests 139.000 estaríem parlant de prop de mig milió d'euros. Va insistir que "no puc entendre que ho destinem al bàsquet professional" i "a una empresa privada", i va remarcar que, com a Ajuntament, "no ho ens podem permetre". Ho va argumentar dient que, després, "ens hem de sentir a dir que els serveis socials estan col·lapsats", " que no es poden fer estudis de municipalització [com demana la candidatura rupturista] perquè no hi ha mitjans per fer-ho" i "s'han de tancar les places de residència municipals", referint-se al tancament de la residència d'avis Catalunya.

Marc Aloy (ERC) va contradir el regidor de la CUP i va voler insistir que el conveni no només parla del bàsquet professional sinó que els diners es destinaran a les diferents despeses (allotjament, transport...) "en qualsevol de les categories del club". Va ironitzar dient que "dubto si el conveni que tinc jo és el mateix que el que hi ha a la carpeta del regidor que ens acaba de parlar". Aloy va remetre a la inversió de l'Ajuntament de Badalona (on hi ha la CUP) al bàsquet d'aquesta ciutat i a unes paraules del regidor de la candidatura del municipi, Pere Sáez, segons el qual "el bàsquet, a Manresa i a Badalona, és símbol i els símbols s'han de preservar i no deixar només en mans privades".

Després d'una segona intervenció de Serracanta, de González i de Masdeu, que van insistir en els seus arguments, es va procedir a la votació. L'alcalde Valentí Junyentho va aprofitar per expressar el seu "agraïment a [l'alcalde de Manresa del 1995 al 2006] Jordi Valls, que va signar el primer conveni amb el Bàsquet Manresa de 10 milions de pessetes".