El grup municipal de la CUP presentarà una proposició al ple de dijous per evitar que es produeixin agressions sexuals durant la festa major. La moció demana «estudiar quins són els carrers que, per la seva poca il·luminació, poden generar sensació d'inseguretat» i, en cas que sigui necessari, augmentar-la-hi. També proposa millorar la dels accessos al pàrquing del costat del pont de Sant Francesc, a les obres que s'estan duent a terme a la Via Sant Ignasi i als accessos als aparcaments del costat del parc de l'Agulla.

La segona moció que presentarà és perquè es reforci el campus d'estiu de vòlei que es fa coincidint amb el torneig de vòlei platja a la plaça Major, de manera que hi hagi prou beques «per a aquelles famílies que no puguin assumir el cost del campus, assegurant així que cap jove de la ciutat pugui quedar sense participar-hi per la seva condició econòmica».

En la tercera, constata que en els darrers mesos Manresa ha vist augmentar de forma preocupant el nombre de pintades que inciten a l'odi i pretenen trencar la convivència, i demana que «l'Ajuntament, a través dels serveis de neteja de la via pública, prioritzi la neteja d'aquest tipus de pintades intentant eliminar-les el més ràpidament possible dels carrers de la nostra ciutat». També vol que se'n faci un inventari per saber si «van en augment o es redueixen».

Finalment, presenta una proposició, similar a les que s'han presentat a diversos municipis del país, on es demana «garantir l'accés universal a Althaia Xarxa Assistencial Universitària de Manresa a totes les persones que tenen el nostre centre sanitari com a centre de referència, per molt que aquestes, per les seves condicions socioeconòmiques, en quedin excloses amb l'aplicació del Real Decreto-ley 16/2012».