El pla comarcal per garantir els drets de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals (LGTBI) 2018-2021 va ser aprovat aquest dijous per unaniminat pel ple de l'Ajuntament de Manresa.

Crear un servei d'assessorament i suport a les persones LGTBI (lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals), difondre els seus drets perquè puguin denunciar situacions discriminatòries, i fer campanyes en espais públics, centres educatius i equipaments sanitaris o esportius per ajudar a visibilitzar l'existència d'aquest col·lectiu. Són algunes de les setanta propostes que recull el pla comarcal que han elaborat l'Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages en suport de les persones LGTBI de la comarca, on fins ara s'ha actuat molt poc en defensa d'aquests col·lectius.

El pla s'ha elaborat a partir d'una diagnosi sobre la situació en què es troben aquestes persones al Bages, que ja es va donar a conèixer el maig, i que constata que hi ha discriminació en diversos àmbits.

Després es va presentar el full de ruta per combatre-la, conscients que hi ha molta feina per fer però amb el convenciment que ara es té una eina útil basada en un coneixement rigorós de què passa al Bages, des del menyspreu o l'exclusió, fins a l'assetjament escolar. Sovint aquestes persones han d'amagar la identitat o orientació sexual a l'espai públic.