El nou equipament d'Ampans es construirà en un terreny entre el carrer de la Pau i el Camí Vell de Santpedor que l'Ajuntament de Manresa ha cedit a l'entitat per a un període de 75 anys prorrogables a 15 més. Prèviament, aquest solar havia estat cedit pel consistori a la Fundació Sociosanitària de Manresa per fer-hi una residència per a gent gran, projecte que va quedar frenat per la crisi i al qual finalment la fundació va renunciar.

La residència tindrà llars per a persones amb discapacitat ja grans i per a la seva família, també envellida, per assegurar la convivència de pares i fills i mantenir la unitat familiar. D'aquesta manera s'evita que les famílies s'hagin de separar per anar a residències diferents quan els progenitors, que són els cuidadors principals, ja no es poden fer càrrec del fill. És un model innovador d'acolliment residencial, segons la mateixa entitat.

Segons Ampans, una de cada tres persones amb discapacitat intel·lectual a l'Estat viu al domicili familiar, i l'edat mitjana dels pares és d'entre 76 i 78 anys. En la meitat de casos només hi ha un sol progenitor. Es calcula que també una de cada tres persones ha hagut de deixar el domicili familiar per anar a una residència o llar-residència. Els 12 habitatges del nou equipament evitaran aquesta fractura familiar.

A part dels recursos humans i tècnics, el nou edifici incorporarà la tecnologia com a eina per millorar la qualitat de vida.