El centre obert Casal-Ot, amb conveni amb l’Ajuntament de Manresa i la Generalitat de Catalunya, atén infants que estan derivats pels serveis socials municipals d’entre 3 i 12 anys. I JNA (Joves Nucli Antic) també en conveni amb l’Ajuntament de Manresa, és el projecte d’adolescents en situació de risc del Nucli Antic de Manresa atén joves d’entre 12 i 16 anys.

Des del passat 25 de juny s’ha atès a Casal-Ot 26 infants amb un percentatge d’assistència molt elevat: un 98% al juny i un 97% al juliol. A JNA, el grup està format per 30 joves diaris, al llarg de les activitats d’estiu, s’ha atès prop de 50 adolescents, amb un percentatge del 95% d’assistència.

Les activitats que l’equip educatiu ha proposat aquest any tenen un caràcter variat, però seguint la línia pedagògica que marquen els projecte. S’estan realitzant activitats de lleure i oci per garantir als infants i adolescents que puguin gaudir d’experiències positives tal i com faria qualsevol família en períodes de vacances escolars. Però, el contingut de moltes d’aquestes activitats s’ha centrat en millorar habilitats bàsiques que molts dels infants i adolescents atesos no tenen adquirides.

Centrant-nos, doncs amb aquesta línia, la primera activitat a destacar són els cursets de natació iniciats l’última setmana de juny i que acabaran a finals d’agost perquè és bàsic per qualsevol infant ens hem centrat especialment amb garantir la flotació i un mínim de natació.

Ioga, com a part del treball de les emocions que estem realitzant al llarg de l’any. El Ioga ajuda a canalitzar-les i exterioritzar-les. També ajuda a comprendre com ens sentim per fora i per dins.

Descoberta del seu propi barri a través d’activitats d’art, pintant amb diferents tècniques en places properes al centre.

Taller de cuina saludable, per ser conscients que també es pot menjar bé i sa i divertir-se.

Taller de danses amb l’Esbart Manresà, per conèixer-les danses tradicionals i les activitats que es fan al barri.

Ciclisme, aprenentatge d’anar amb bicicleta i de garantir sentir-se segur sobre aquest mitjà de transport, perdre la por i conèixer coses bàsiques sobre la bici.

També s’han fet activitats lúdiques, com anar a la platja de Vilanova, taller de circ, escalada al pati vertical, Tibidabo i Salting.Suport a l'escolaritat

Creu Roja destaca, també, l’activitat de suport a l’escolaritat, tant per garantir que els infants i adolescents tenen un espai adequat on realitzar els deures d’estiu i poden rebre el suport del voluntariat, amb ordinadors i poder tornar a l’escolar amb igualtat de condicions que els companys de classe; com per aconseguir adquirir els nivells bàsics per aprovar les recuperacions de setembre en el cas dels adolescents que ja van a l’institut. Des de Creu Roja es dóna molta importància a l’èxit escolar dels infants.

Altres tasques que ha realitzat l’equip educatiu és acompanyar infants que tenien beques per anar a colònies de la Generalitat per garantir que hi puguin accedir.

Oberts tot l'estiu

L'entitat recorda que els dos serveis estaran oberts tot l’estiu també una oferta educativa i lúdica amb activitats variades. El fet de no tancar és per donar resposta al mes d’agost i primer quinzena de setembre, quan els infants tenen menys activitats a realitzar.

Com ja es fa al llarg de tot l’any amb els berenars, a l’estiu es fan esmorzars variats i saludables i nutritius per tal de garantir un àpat se qualitat al dia i que els infants puguin començar el dia amb energia necessària.

En la línia també de l’alimentació infantil, un any més, des de Creu Roja en conveni amb l’Ajuntament de Manresa i per tal de garantir que les famílies més vulnerables que durant l’any reben beques menjador puguin cobrir la despesa dels dinars, s’han repartit targetes prepagament per l’alimentació infantil.

Aquest programa consisteix en repartir targetes precarregades per tal que les famílies puguin fer compres d’alimentació a comerços. La compra de cada targeta és analitzada per les nutricionistes i, si convé corregir alguna cosa, es fa retorn a la família. Per altra banda, es pot revisar també que no hagin fet compres de productes que no siguin alimentaris.

A través d’aquest programa s’estan atenen 493 infants.