Un conjunt d'entitats, persones i empreses vinculades al món social, entre les quals Ampans, han creat iSocial, una fundació dedicada a impulsar la innovació al sector dels serveis socials. La nova fundació que presideix Montse Cervera, membre de l'equip directiu d'Ampans, pretén cobrir el buit existent en aquest àmbit a Catalunya, amb l'objectiu de contribuir a millorar i fer avançar el sistema de benestar.

Entre les activitats que la fundació iSocial posarà en marxa en una primera fase en destaca el primer curs de Postgrau a Catalunya dedicat a la innovació en el sector dels serveis socials, en col·laboració amb l'Escola de Treball Social de la UB i el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya; projectes en el camp del big data aplicat als serveis socials; i activitats de recerca sobre la soledat no desitjada en àrees urbanes i l'ocupabilitat de col·lectius sense opcions d'inserció laboral.

Les seves propostes s'adrecen principalment a ajuntaments, entitats del tercer sector i professionals del sector social. iSocial neix de la convicció que el sistema de benestar a Catalunya necessita innovar i al sector de serveis socials li cal invertir en coneixement.