A partir de dilluns tant les consultes externes com les urgències d'oftalmologia d'Althaia deixaran la Clínica Sant Josep i s'atendran a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

Segons ha informat la Fundació Althaia, d'aquesta manera se centralitza l'activitat del servei, que ja porta a terme les intervencions quirúrgiques a Sant Joan de Déu. Amb el canvi, les consultes externes d'aquesta especialitat tindran pràcticament el doble d'espai, fet que permetrà oferir un millor servei als usuaris i unes millors condicions de treball als professionals.

Amb la nova ubicació, les urgències oftalmològiques passaran a integrar-se en el circuit d'atenció urgent existent a Sant Joan de Déu. Això vol dir que els pacients urgents amb alguna patologia als ulls s'hauran d'adreçar a urgències generals de l'hospital (planta -2).

Les consultes externes seran ubicades a la planta -1, bloc G, de l'edifici històric de l'hospital. S'instal·len en un espai de 552 metres quadrats que va quedar en desús arran del trasllat del servei d'oncologia la primavera passada i que s'ha adequat i equipat amb nou mobiliari. A la clínica, les consultes externes ocupaven una superfície de 287 metres quadrats.

El canvi no afecta les consultes ambulatòries del CAP Bages, que es mantenen en el mateix edifici i que s'atenen conjuntament amb professionals de l'Institut Català de la Salut (ICS). Sí que varia la gestió administrativa, que des d'aquest estiu ha assumit Althaia.