En els 80 anys de l'anomenada Lleva del biberó, s'està preparant un homenatge a les persones que en van ser directament afectades. Per aquest motiu, l'Ajuntament convida a qui vulgui aportar el testimoni i/o documentació de soldats integrants d'aquesta lleva que es posin en contacte amb la Regidoria de gent gran de l'Ajuntament de Manresa a través del correu electrònic (gentgran@ajmanresa.cat) o per telèfon (938752486).

La informació recollida fins a mitjans de novembre de 2018 permetrà conèixer millor aquells esdeveniments històrics que van tenir tanta transcendència per la població i homenatjar les persones que es van veure directament afectades per aquella lleva de nois tan joves.

L'acte d'homenatge es farà el 2 de desembre i serà obert a totes les persones que hi vulguin assistir.

Aquesta iniciativa està organitzada per l'Ajuntament de Manresa, el Consell Municipal de les Persones Grans de Manresa, el Consell Comarcal del Bages, el Consell de les Persones Grans del Bages i l'Associació Memòria i Història de Manresa. També compta amb la amb la col·laboració de: Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41 i la Generalitat de Catalunya.