4.500 quilos de pa artesà d’on en sortiran més 5.000 entrepans, 250 quilos de llonganissa, i un centenar de voluntaris faran possible l’entrepà solidari que es posarà a la venda avui dissabte amb l’objectiu de recollir fons per millorar l’atenció infanto-juvenil de la Fundació Althaia. Farà un quilòmetre d’allargada, i recorrerà el Passeig i el Guimerà.

L’acte l’impulsa el Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages i Manresa + Comerç. Vol ser una festa popular per donar suport al projecte de creació d’una unitat d’hospitalització psiquiàtrica infanto-juvenil a Althaia que comptarà amb 12 llits. Estarà dissenyada per prestar un model d’atenció integral en salut mental a joves que presentin episodis aguts que requereixin la seva hospitalització.

Actualment no hi ha cap servei d’aquest tipus a la Catalunya central. Ara s’han de derivar a altres hospitals. És la primera acció de mecenatge que es porta a terme per millorar el servei de Pediatria de la Fundació Althaia. A més a més de la unitat d’hospitalització pediàtrica el projecte també contempla millorar tota la planta de Pediatria de l’Hospital de Sant Joan de Déu. L’entrepà més un refresc es podrà adquirir per 5 euros.

És la segona campanya de mecenatge que porta a terme la Fundació Altahia. La primera, que continua oberta, ha permès posar en marxa els nous espais de l’hospital de dia d’Oncologia i Hematologia que millora la prestació de l’assistència sanitària a tots els malalts de càncer que es tracten a l’hospital manresà. Es va estrenar el maig d’aquest any tot i que encara s’ha de fer la inauguració oficial.

La presvisió d’Althaia és reformar els espais de l’atenció pediàtrica, que actualment són a l’edifici històric de Sant Joan de Déu, augmentar recursos que es destinen a serveis com el de Pallapupes, i millorar tot allò que faciliti l’adaptació del nen durant el tractament i invetrir en noves tecnologies que permetin millorar les eines diagnòstiques i evitar derivacions cap a altres hospitals de l’àrea de Barcelona per a la realització de proves diagnòstiques.

L’acte solidari començarà a les 6 de la tarda a la Ben Plantada. Membres de la comissió organitzadora, amb l’apadrinament de la cuinera Ada Parellada, aniran fins a Cris Rei seguitn el recorregut de l’entrepà. A Crist Rei hi haurà parlaments de la responsable de la unitat de Participació i Mecenatge d’Althaia, Antònia Raich; de la responsable de Manresa + Comerç, Tània Infante; el president del Gremi d’Hoteleria, Diego Sánchez; la cuinera i restauradora Ada Parellada; i l’alcalde de Manresa, valentí Junyent.