La Fira del Vehicle d'Ocasió de Manresa va servir per comprovar que el sector de l'automoció passa per un bon moment i que hi ha moltes persones interessades a adquirir un cotxe de segona mà o de quilòmetre 0. Òscar Sanglas, de Futurauto, que ha estat present el cap de setmana al certamen, assegura que el ritme de vendes ha estat molt positiu.

Com han anat les vendes aquest any?

Millor del que ens imaginàvem. Aquest any hem fet moltes vendes comparat amb l'any passat, que va coincidir en dates molt pròximes al referèndum. En l'increment de vendes també hi ha influït que tenim més vehicles per oferir i més diversitat. Tot això acaba creant al client més ganes de comprar.

Al marge de la fira, quin és l'estat de salut del mercat del vehicle d'ocasió?

Està creixent, i en comparació amb altres anys tenim mesos bons. Oferim cotxes més nous, sense tants quilòmetres, i comprar-los és gairebé com adquirir un vehicle nou, per estrenar. Aquests cotxes només els ha fet servir la gent de l'empresa i tenen entre 5.000 i 10.000 quilòmetres. L'estalvi és potser de 3.000 euros o fins i tot 4.000 euros.

El ritme de recuperació del vehicle d'ocasió és el mateix que el del mercat de cotxes nous?

El mercat de cotxe nou està experimentant un creixement més gran, però aquests altres vehicles també estan a l'alça.

Pel que fa al vehicle d'ocasió, els clients es fixen en marques o en unes prestacions concretes?

La cerca dels clients no es basa en la marca, sinó a poder comprar un cotxe pràcticament nou a un bon preu. I si en poden comprar un per 3.000 o 4.000 euros menys, el negoci és bo. A part de ser vehicles que gairebé estrenen, tenen una garantia i un servei postvenda.

Hi ha un perfil de client concret en el vehicle d'ocasió?

Tenim clients de totes les edats i hi ha molta gent que en compra.