La notícia estricta és que el govern de CDC i ERC va aprovar dijous a la nit en el ple municipal que 156 propietaris s'hauran de repartir una factura de 273.000 euros per pagar la urbanització de part de la plaça del Remei i les voreres de la banda oest de part de la Via de Sant Ignasi i Bertrand i Serra de Manresa. El context també aporta contingut informatiu perquè la decisió es va prendre després d'un agre debat amb la CUP.

La regidora de la CUP Gemma Tomàs va començar avançant el vot en contra de la seva formació. Quan va desgranar els motius va lamentar que el govern municipal «en 10 mesos no ha tingut la decència» d'explicar el projecte als veïns. I que quan ho ha fet, tres dies abans del ple, el que va presentar va ser un projecte i unes contribucions que ja estaven totalment definides.

Per a Tomàs, aquesta es tracta d'una forma de fer «totalment aïllada de la realitat del veïnat i dels seus interessos, amb l'Ajuntament marcant quins són els interessos del veïnat sense tenir-los en compte». És per això que va assegurar que la CUP «no podem fer la vista grossa i ens plantem. Aquesta manera de fer és inassumible».

En un altre moment del debat la regidora de la Candidatura va dir que «el que a nosaltres ens ha arribat és que els veïns no és que estiguin emprenyats, sinó el següent».

El regidor d'Urbanisme, Marc Aloy (ERC), va passar al contraatac i va ironitzar sobre el fet que «algú que no s'ha reunit amb els veïns diu que li ha arribat que estan molt emprenyats».

I va afegir que la CUP s'omple la boca de ser participatius i parlar amb la gent «i resulta que no parlen amb la gent, no assisteixen a les assemblees que convoca aquesta gent i es dediquen a assenyalar com feia Goebbels», ministre de propaganda nazi.

Aloy va tornar a la càrrega insistint que «algú que no s'ha reunit amb els veïns diu que li ha arribat que estan molt emprenyats». I va afegir que «comencem a estar una mica acostumats a aquesta mena de supòsits».

El regidor d'Urbanisme va recordar que «en un moment que hi havia un caldo de cultiu enorme a la Sagrada Família», per la polèmica generada a l'entorn de la implantació d'un supermercat Mercadona, «també hi vam anar a donar la cara. I tota la gent que tenia un hort els hem recol·locat, i hem millorat la sèquia, i tenen el meu telèfon i m'han trucat les vegades que han volgut, i resulta que aquells veïns també estaven tan emprenyats. Si ho estiguessin, tenen el meu telèfon i em podien estar trucant cada dia, i en canvi hem gestionat correctament aquell àmbit».

La cosa no va quedar aquí i el regidor d'Urbanisme va assegurar que, «en canvi, vostès es dediquen a assenyalar el destructor dels horts. És el seu estil. El mateix que utilitzen quan resulta que malauradament cau una finca i diuen que és el regidor d'Urbanisme el que l'ha enderrocat, i no només això sinó que diuen que hem tingut la barra de no atendre els veïns. L'alcalde m'ha demanat que sigui suau i ja veig que no ho estic sent però arriba un moment que la mosca et puja al nas».

«La CUP no és Arran»

Com a rèplica, la regidora de la CUP va dir que «totes les acusacions que està fent el regidor són per qüestions que ha publicat una altra organització que no és la CUP de Manresa. Fa bastants anys que ja no sóc militant d'Arran. Aquest grup municipal no és Arran, així que dirigeixi les acusacions a l'organització que toca».