Després d'un any sense, a causa de queixes d'animalistes i d'una denúncia presentada pel Col·legi d'Advocats, els paranys en remolcs per capturar coloms han tornat a formar part del paisatge urbà de Manresa.

L'Ajuntament els situa en punts on hi ha sobrepoblació d'aquestes aus, en espais que acostumen a tenir a prop focus de brutícia que han estat denunciats pels veïns.

Durant l'any de pausa l'Ajuntament ha elaborat un cens de coloms, ha recopilat informació de totes les opcions de control de població (gàbies i pinso esterilitzador, entre d'altres) per fer els informes finals.

Amb aquest material va decidir reprendre la captura amb gàbies mòbils argumentant que l'estudi acredita l'efectivitat dels remolcs, mentre que les alternatives que s'havien plantejat no garantien un millor resultat i algunes generaven inseguretat jurídica.

El procediment que s'utilitza es basa en la distribució de gàbies de captura situades en remolcs. Les gàbies disposen de dues entrades pel sostre, per on els coloms entren per poder menjar i tornen a sortir, fins que es prepara el parany perquè no puguin sortir.