El mató de Montserrat, l'albergínia blanca o el porc ral d'Avinyó, a més a més dels vins del Bages són els protagonistes d'un especial de 10 pàgines sobre la gastronomia i el turisme a la comarca que la revista Cuina ha inclòs al seu darrer número. També dona a conèixer el Camí Ignasià i entrevista el president de Bages Impuls, el restaurador Ignasi Sala.

Ahir es va presentar en un acte públic a la Cambra de Comerç de Manresa en el qual va participar el director de Cuina, Josep Sucarrats. Segons la seva opinió, «la comarca té prou atractius perquè una visita turística sigui també gastronòmica». Va comentar que al Bages «ha anat sumant peces» com restaurants tradicionals amb cuina de territori, projectes innovadors, la Fundació Alícia i els vins de la comarca, que, juntament amb l'horta, «li dona singularitat i justifica l'existència d'una gastronomia local interessant».

Sucarrats va moderar una taula rodona en la qual van participar el director d'Alícia, Antoni Massanés; la periodista Míriam Santamaria; el director de Playmedia, Josep Maria Herms, i el president de la PIMEC a la Catalunya Central, Josep Maria Pintó.