Des de fa més de 500 anys, la Confraria de la Puríssima organitza els actes de celebració de la Festa de la Puríssima a la Basílica de Santa Maria de Manresa, la Seu. Enguany, ha programat, conjuntament amb la gestió de la Seu i els Amics de la Seu, cinc sessions de visites guiades per explicar qui són els Favets i quin és el seu patrimoni.

El recorregut inclourà la visita a la capella dels Favets, ubicada al claustre neoclàssic de la Seu; a l'altar major de la Puríssima, a l'interior de la basílica i a les joies del Museu de la Seu.

Les visites seran el dia 1 de desembre (a les 11.30 h i a les 12.30 h), el 6 de desembre (a les 11.30 h i a les 12.30 h) i el 8 de desembre (a les 10.00 h). El preu de la visita és de 4 €/persona i es recomana inscriure's prèviament via email (gestio@seudemanresa.cat) o trucant al 93 872 15 12. La recaptació de les visites es destinarà a la restauració de l'altar de la Puríssima (foto inferior)

A més a més de les visites guiades, la Confraria ha preparat el següent programa d'actes per celebrar la Puríssima:

  • Tradicional Novena i missa, de dijous 29 de novembre a divendres 7 de desembre a les 18.30 h i missa amb homilia i cant dels Goigs a les 19.00 h. Ambdós actes a la capella de la Puríssima.
  • Tradicional Passada de la bandera des de la basílica pels carrers de la ciutat, el diumenge 2 de desembre a partir de les 10.00 h.
  • Festivitat de la Immaculada, missa conventual solemne, el dissabte 8 de desembre a les 11.00 h.

La Reial Confraria de la Puríssima i Immaculada Concepció de Maria, altrament coneguda com la Confraria dels Favets, es fundà el 1489. El 8 de desembre d'aquell mateix any va celebrar-se per primera vegada la festa de la seva patrona a la Seu. Des de llavors, moltes generacions de manresans han seguit demostrant la seva devoció i estima a la Immaculada. Actualment, la confraria està regida per una Junta directiva, administradors i auxiliars sota el guiatge de Mn Joan.