Un centenar d'estudiants s'han concentrat aquest dijous al matí a la plaça de Crist Rei de Manresa convocats pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) per exigir una rebaixa de les taxes universitàries. Quan passaven uns vint minuts de les 11 del matí, els joves han iniciat una manifestació que ha travessat el centre de la ciutat. Aquesta és la segona jornada de vaga estudiantil a Catalunya per demanar que s'apliqui aquesta rebaixa.

La manifestació ha transcorregut pel carrer d'Àngel Guimerà, la Muralla de Sant Domènec, la plaça de Sant Domènec, el carrer del Born, la Plana de l'Om, el carrer de Sant Miquel i la plaça Major amb crits i consignes com «exigim la rebaixa», «menys Policia i més educació» (proclama que han fet, sobretot, quan han passat pel costat de les furgones dels Mossos), «alerta Convergència, se'ns acaba la paciència» i «visca, visca la lluita feminista», entre moltes altres. Duien una bandera antifeixista, feminista, del col·lectiu LGTBI, republicana i comunista.

La manifestació s'ha donat per desconvocada a la plaça Major amb la lectura d'un manifest reivindicatiu, que inclou un avís: "si hem de seguir pagant, no dubteu que seguirem lluitant". En tot moment el centenar d'estudiants han estat acompanyats de diverses furgones dels Mossos d'Esquadra.

Fonts del Sindicat han explicat a Regió7 que la manifestació s'ha convocat "amb l'objectiu que apliquin la rebaixa del 30 % de les taxes universitàries, que es va aprovar en els pressupostos de la Generalitat i no s'està complint". "Els darrers anys ha anat augmentant el preu de la universitat i les classes populars cada cop tenim més dificultats per poder estudiar", apuntaven.