Solidaritat Catalana per la Independència (SI) de Manresa és el tercer partit d'adherir-se a Primàries Manresa, després de Moviment Veïnal Manresà (MoVeM) i Demòcrates de Catalunya, per tal de participar a les eleccions municipals del mes de maig amb una llista que sigui fruit d'unes primàries obertes a la ciutadania.

Després dels contactes mantinguts amb formacions polítiques de la ciutat, el grup de Democràcia Municipal, formació que té un regidor a l'Ajuntament de Manresa i que avala el dret a l'autodeterminació de Catalunya, saluda la creació de Primàries de Catalunya i el grup local Primàries Manresa, però declina la invitació a participar en els debats, treballs, comissions, assemblees i candidatures convocades per Primàries Manresa.

Amb aquestes reunions l'organització ha acabat la primera ronda de contactes amb partits. Les següents setmanes prioritzaran reunir-se amb entitats de la ciutat que tinguin interès pel projecte de cara a vehicular les seves propostes per a Manresa en l'àmbit polític. A més, es farà una segona reunió amb aquells partits que no han donat encara una resposta en ferm sobre la seva participació en les primàries: PDeCAT i Reagrupament.

Primàries Manresa organitza demà, a 2/4 d'11 del matí a l'Espai Montepio, la segona assemblea oberta a la ciutadania amb l'objectiu de debatre el reglament de les primàries, decidir el sistema de vot i triar el comitè electoral.