Amb un pregó molt dinàmic i carregat de força, les escoles Jeroni de Moragas, Renaixença i Oms i de Prat de Manresa han encetat aquest matí de divendres la Festa de la Llum 2019. Davant d'un saló de sessions ple -les famílies l'han seguit en una pantalla instal·lada a la sala de columnes-, els nens i nenes han explicat el Misteri de la Llum combinant la narració amb rodolins, l'escenificació i la música, inclosa un petita orquestra. A les primeres files, alguns infants s'han encarregat d'aixecar cartrons amb la lletra que han cantat la resta. Al final, abans de l'aplaudiment unànime dels assistents, han deixat anar una frase plena d'optimisme. "Manresans unim les mans. La Manresa del futur serà millor. Bona Festa de la Llum".

Després de les paraules de l'alcalde Valentí Junyent, Alba Cortina, Gemma Vilaseca i Pere Cano, directors de l'Oms i de Prat, la Jeroni de Moragas i la Renaixença, respectivament, han rebut un obsequi de mans de l'alcalde, una reproducció en petit de la Ben Plantada. Després, tots plegats han cantant els "Goigs de la Llum" i, ja per acabar, uns quants menuts, en nom dels seus respectius centres, han anat a signar el Llibre d'Honor de la Ciutat de Manresa.

A les 11 del matí i cinc minuts, amb l'alcalde i regidors de tots els partits amb representació al consistori asseguts a la taula presidencial i les cadires per al públic plenes, ha començat el pregó infantil. L'ha obert Toni Erro, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa. Els membres de la junta de la federació s'asseien en un lateral, rere alguns regidors. La federació administra les festes d'enguany. Erro ha remarcat que, tot i que, com va dir la mestra Josefina Aldecoa, "l'educació és un procés que no s'acaba mai", hi ha valors que s'aprenen de petit que són de per vida, com els del "diàleg i la concòrdia, que tenen el seu màxim exponent en la Festa de la Llum".

Després del pregó infantil, Junyent ha fet referència a aquest valors i també al missatge del pregó dels infants, que ha definit com "curt, concentrat i intens". N'ha destacat que hagi posat de relleu valors com el de l'esforç, l'enginy i la dedicació.

També avui divendres, a 2/4 de 8 del vespre, al saló de sessions de l'ajuntament, serà el torn del pregó institucional, a càrrec del dinamitzador cultural Joan Morros.