Al costat dels espectacles, un dels ingredients més importants de l'Aixada són les parades d'artesania i d'alimentació que hi participen cada any, amb la particularitat que un 90 % repeteixen. Enguany, n'hi haurà 205, que és una xifra que s'ha consolidat des de ja fa més de deu anys.

L'Associació Manresa de Festa, que organitza la fira amb l'Ajuntament, destaca que a l'Aixada és té molt en compte que tots els paradistes tinguin tots els permisos i assegurances en regla perquè des del primer dia s'ha volgut garantir una oferta amb el màxim de qualitat. Que molts d'ells repeteixin, però, no vol dir que tinguin un espai fixe assegurat; pot variar.

Dins de l'oferta d'aquestes parades, no hi faltarà la del pa de l'Aixada, la cervesa de l'Aixada i la venda del barret Sirvensis a càrrec de comerços locals. La cervesa i el Sirvensis a la botiga Puigbertran (Sobrerroca, 2) i el pa a la parada del Forn de Cabrianes a la plaça Major i a fleques del gremi.

Afectacions al trànsit

Fins demà, a les 10 de la nit, es tallarà el trànsit de vehicles en diversos carrers del Centre Històric, amb afectacions als guals. La zona blava de la Muralla del Carme, carrer dels Infants i solars del carrer de la Dama no serà operativa. Pel que fa al bus urbà, demà reforçarà la Línia LF Festiu (L6- L7) .

El carrer Nou se suma a la fira

Els establiments associats a l'ens comercial del carrer Nou s'han volgut sumar a la celebració de la Fira de l'Aixada posant uns fanalets amb un llaç de sac davant les botigues. La iniciativa ja es va estrenar per la Festa de La Llum.