La manresana Míriam Santamaria ha estat nomenada coordinadora de projectes de comunicació de la Generalitat. Santamaria és geògrafa, va ser la primera dona que va dirigir el departament de meteorologia d'una cadena de televisió, La Sexta, i periodista. Treballa com a assessora de comunicació corporativa i relacions institucionals per a empreses. Recentment ha presentat diversos actes socials.

A principi de mes es va publicar el decret del nomenament de Santamaria com a personal eventual adscrita al departament de Presidència que dirigeix la consellera Elsa Artadi.

El mateix decret també especifica les funcions que tindrà. Es tracta de prestar assessorament en la coordinació estratègica de l'activitat de la unitat i amb les oficines de comunicació i gabinets de premsa dels diferents departaments de l'Administració de la Generalitat, i les relacions amb els mitjans de comunicació catalans i internacionals.

També, elaborar informes relacionats amb l'àmbit de la comunicació i de la seva planificació estratègica i prestar suport sobre continguts i textos per publicar, i qualsevol altra funció que li sigui encomanada sobre el seu àmbit d'actuació.

Santamaria va presentar i dirigir el temps a La Sexta des de l'inici de les emissions de la cadena, el 2006, fins l'any 2011. Ha treballat a Televisió Espanyola, a RAC1 i a Betevé, entre altres mitjans de comunicació. Recentment,a final de l'any passat, va ser escollida presidenta de la patronal Pimec Jove a la Catalunya Central.