El Comitè del 8-M a Manresa va denunciar ahir en un comunicat «l'assetjament i l'abús de poder policial» dels Mossos d'Esquadra a la manifestació feminista de divendres al vespre, quan els agents del cos català van carregar contra un petit grup de manifestants que els acabaven de llançar ous plens de pintura, just davant de la comissaria de la Policia Nacional.

El Comitè assegura que el llançament d'ous anava dirigit contra la Policia Nacional «per ser el braç executor de la Llei d'Estrangeria i dels desnonaments arreu de l'Estat i per la seva actuació contra la ciutadania que participava al referèndum de l'1 d'octubre del 2017». Davant de la resposta a cops de porra dels antiavalots dels Mossos, el comitè assegura que «van carregar contra un bloc on hi havia criatures, persones d'edat avançada o amb diversitat funcional». Segons el comunicat, es va tractar «d'una nova mostra de la brutalitat» que, segons el comitè, caracteritza els Mossos.

Per al comitè, «l'actitud xulesca i violenta dels agents durant tot el dia encarna, precisament, tot allò contra el que lluitem, començant per la masculinitat ultraviolenta la servei del manteniment de l'estructura patriarcal». L'agrupació també va criticar l'actuació policial del matí davant de les portes del Mercadona i durant un tall de carretera d'un polígon.

Malgrat els incidents aïllats de davant de la Policia Nacional, la manifestació feminista de divendres al vespre a Manresa va ser tot un èxit, amb prop de 6.000 persones, que van sortir al carrer per fer visible la lluita per la igualtat.