El candidat del PSC a l'alcaldia de Manresa, Felip González, ha interpretat la frase de l'alcaldable de Junts per Manresa i actual alcalde, Valentí Junyent :«Manresa necessita una nova mirada sobre l'urbanisme. Han passat diferents governs per l'Ajuntament però s'han mantingut els mateixos tècnics» (vegeu Regió7 del 6 de març) com una «bufa» a l'alcaldable republicà Marc Aloy. Però, «com que no ha gosat fer-ho directament a la galta del republicà ha preferit donar-la a la dels tècnics municipals». González ha demanat a Junyent «més respecte pels serveis tècnic municipals d'Urbanisme i, a Aloy que els defensi».

La interpretació que fa el PSC és que Junyent ha volgut posar distància amb el seu soci actual -CDC governa l'Ajuntament de Manresa en coalició amb ERC-que, alhora, és un dels seus competidors electorals.

Però, segons González, ho fa amb una declaració que «sembla una excusa populista sobre el seu fallit lideratge en matèria d'urbanisme» després de dos mandats com a alcalde i aspirant a un tercer.

González s'interroga sobre què ha volgut dir Junyent: «Què mentre ell ha estat l'alcalde els tècnics municipals són els que han dirigit l'urbanisme de la ciutat? Vol dir això? Vol dir que manen més els tècnics que no pas l'alcalde o el tinent d'alcalde de Territori?», planteja.

L'alcaldable socialista afirma que l'actitud respecte del departament tècnic de Urbanisme de l'Ajuntament en el primer mandat de Junyent «va ser força intolerant per part de CDC amb els tècnics municipals, als quals es va apartar explícitament de la direcció de la renovació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, contractant un costós servei extern i postergant-los a un paper subaltern d'aquella direcció».

I afegeix que fruit d'això el POUM no es va poder aprovar fins al mandat següent, després de múltiples reunions amb PSC i ERC que van poder modular moltes de les variacions que s'introduïen i «que només eren del grat del partit de Junyent (i, inicialment, de la CUP)». El PSC creu que o Junyent rectifica o Aloy, regidor de Territori, hauria de sortir públicament en defensa dels seus serveis tècnics municipals.