La Junta Electoral no ha demanat, de moment, la retirada de llaços grocs i estelades dels edificis municipals. En previsió que ho acabi fent, com de fet ja ha passat en el cas de l'Ajuntament de Barcelona i els edificis de la Generalitat, la CUP instarà l'Ajuntament de Manresa que no retiri ni estelades ni llaços.

Al proper ple municipal presentarà una moció perquè no retiri els símbols i perquè «faci cas a les mocions i declaracions aprovades per majoria absoluta al ple municipal, que és el principal instrument de representació de la voluntat popular», segons diu la formació en un comunicat. La CUP considera que el consistori manresà «s'hauria de mantenir ferm en les decisions preses per la immensa majoria dels regidors, que comprometen a mantenir l'estelada fins al dia de la independència i els llaços grocs mentre hi hagi presos polítics».

La formació política recorda que el juliol del 2012 el ple de l'Ajuntament va aprovar per majoria absoluta una moció signada per CiU, ERC i CUP on es comprometia a col·locar «de manera permanent la bandera estelada en llocs públics i visibles de Manresa, entre ells la façana de la ciutat». El novembre del 2017 hi va haver el compromís de penjar el llaç groc a la façana del consistori» per demanar l'alliberament dels independentistes presos.