«Un viatge al passat» és el nom de l'exposició que organitza l'institut Lacetània de Manresa per commemorar els 50 anys de la inauguració del centre educatiu. L'exposició es podrà visitar a l'Espai Plana de l'Om de Manresa fins diumenge vinent, de les 6 de la tarda a les 9 del vespre.

L'exposició mostra un recull de fotografies, objectes i documentació de la que va començar a funcionar l'any 1968 a l'aleshores «avenida de la Cruzada Española» (actual Bases de Manresa i que ha anat evolucionant al llarg del temps fins a convertir-se en el que avui coneixem com a institut Lacetània. En els seus inicis, el centre era un referent de la formació professional i actualment també s'hi ofereixen classes d'ESO, batxillerat i cicles formatius.

Amb aquesta mostra es pretén, no només donar a conèixer el passat del centre, sinó també mostrar algunes de les curiositats més rellevants de la seva història, evocar records a tots aquells que en un moment o altre han format part de la institució i buscar la complicitat de tots els visitants i fer-los sentir part del Lacetània.