Seixanta noies de 4rt d'ESO i batxillerat participaran divendres en les activitats que s'han programat pel Dia internacional de les noies en les TIC de la UPC Manresa.

Des de l’any 2011, a més de 160 països de tot el món se celebra el Dia Internacional de les Noies en les TIC (Girls in ICT Day), una iniciativa de la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU), organisme especialitzat de les Nacions Unides per a les TIC. Una dia perquè les entitats, els governs i les empreses s'impliquin en difondre les oportunitats que poden oferir les TIC a adolescents i estudiants universitàries per a la seva carrera professional. Amb aquesta campanya es vol crear un ambient global que animi i impulsi les joves a considerar carreres en el creixent camp de les TIC i trencar així amb la gran diferència que encara hi ha entre la quantitat d’homes i dones que exerceixen professions relacionades amb les TIC.

A la UPC Manresa es comparteixen aquests objectius i ja fa cinc anys que es celebra aquesta jornada. Des de llavors hi ha participat força noies de la Catalunya Central.

Programa de la jornada:

  • 9:30h. Recepció de les estudiants.
  • 9:45h. Presentació de la jornada.
  • 10:00h. Taller: Crea el teu propi joc amb Snap! Des d’un entorn visual i intuïtiu podràs dissenyar jocs 2D a mida, dissenyant elements gràfics, la interacció amb l’usuari i programant el joc. Durant el taller es desenvoluparà un joc bàsic i s’introduiran els coneixements necessaris per a modificar-lo i crear-ne de nous.
  • 12:00h Xerrada a càrrec de Jael Freixanet, graduada en Física per la UB, Solution Architect a Emark (Empresa tecnològica que s'encarrega d'implementar eines per realitzar campanyes de marketing) i participant a estades de gènere i ciència.
  • 12:45h Conclusions de la jornada
  • 13:00h Cloenda
  • 16:00h. Taller: Crea el teu propi joc amb Snap! Des d’un entorn visual i intuïtiu podràs dissenyar jocs 2D a mida, dissenyant elements gràfics, la interacció amb l’usuari i programant el joc. Durant el taller es desenvoluparà un joc bàsic i s’introduiran els coneixements necessaris per a modificar-lo i crear-ne de nous.